Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Звіт за І квартал 2019 року Служби у справах дітей виконавчого комітету Михайлівської сільської ради

Дата: 20.08.2019 02:43
Кількість переглядів: 423

Фото без опису

Звіт за І квартал 2019 року

Служби у справах дітей виконавчого комітету

Михайлівської сільської ради

 

На території Михайлівської сільської ради рішенням сесії від 04 січня 2019 року №22, було створено Службу у справах дітей виконавчого комітету Михайлівської сільської ради, для більш ефективної діяльності ради в сфері соціального захисту дітей віком від народження до 18 років.

 Служба здійснює захист прав дитини, представляє інтереси дітей в судах, забезпечує діяльність щодо усиновлення  та сімейних форм виховання, веде справи з опіки та піклування над дітьми, вирішує численні спори між батьками щодо спілкування з дитиною та визначення місця її проживання, захист житлових прав дітей, веде справи дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, тощо.

В період з 11.01.2019 року на кінець першого кварталу Службою було здійснено 31 відвідування сімей де складено акти обстеження з метою перевірки стану виконання батьківських обов’язків батьками,  обстеження майнового стану житла дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, зазначено стан виконання обов’язків опікунів, складено акти бесіди з метою недопущення правопорушень серед дітей шкільного віку.

В цей період в особистому прийомі громадян опрацьовано 5 звернень, які надійшли від депутатів, директора школи, мешканців підвідомчої території.

Протягом І кварталу 2019 року Службою забезпечено організацію двох засідань комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Михайлівської сільської ради, де було розглянуто 8 питань, а саме: про встановлення графіку спілкування з дітьми одного з батьків, про припинення повноважень та обов’язків піклувальника, про звітування опікунів та піклувальників щодо стану виконання покладених на них обов’язків, про розгляд теми «булінгу» серед дітей шкільного віку та розроблення рекомендацій Службою щодо усунення цього прояву між дітьми в навчальних закладах підвідомчої території, розгляд конфліктних ситуацій в навчальних закладах та мінімізація наслідків їх дій, про розгляд цільового використання аліментів.

Метою роботи з сім‘ями, де батьки ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків та ведуть асоціальний спосіб життя, є збереження біологічної сім`ї, відновлення її функціональної спроможності щодо виховання дітей. Коли всі вжиті профілактичні заходи не дають бажаних результатів, як крайня міра, розглядається питання про позбавлення батьків батьківських прав відносно дітей. За період І кварталу 2019 року на території Михайлівської сільської ради була позбавлена одна родина батьківських прав. На даний час проводиться робота щодо влаштування дітей до притулку з подальшою роботою щодо пошуку прийомних батьків для них.

Службою проведено 4 профілактичні рейди по території сіл Сергіївка, Георгіївське, Михайлівка, Соколівка з метою перевірки стану виконання батьківських обов’язків батьками сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах, проведено  рейди «Діти вулиці», «Урок» та інших профілактичних заходів, які спрямовані на соціальний захист дітей, виявлення причин, що зумовлюють дитячу бездоглядність, запобігання вчиненню дітьми правопорушень.

Розглянуто одне звернення дитини позбавленої батьківських прав, щодо неналежного виконання обов’язків опікуна. За особистим бажанням дитина була влаштована до комунального закладу «Запорізький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей», у ході розгляду даної справи інформація щодо неналежного виконання обов’язків опікуна не підтвердилася. На даний час проводиться підготовка документів щодо повернення дитини в родину піклувальника.

Зберігається тенденція невідвідування малолітніми та неповнолітніми дітьми навчальних закладів без належного документального підтвердження причин пропусків навчання. Так, до Служби у справах дітей надійшло два звернення від навчальних закладів щодо дітей які не відвідують навчальні заклади, одне з яких вирішено позитивно, друге -  розглядається на даний час.

 

 

Начальник служби                                                              О.ЄФІМЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора