Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Допомогти ближнім!

Дата: 23.10.2019 13:42
Кількість переглядів: 248

Фото без опису

Бездомність – це соціальне становище людини, зумовлене відсутністю в неї жилого приміщення (будинку, квартири, кімнати тощо), яке б вона могла використовувати для проживання/перебування і в якому могла бути зареєстрованою.

Бездомні громадяни і безпритульні діти мають право на: повагу до їх гідності; охорону здоров’я; соціальний захист; правову допомогу; звернення відповідно до законодавства із заявами та скаргами до органів державної влади та органів місцевого самоврядування; отримання інформації про свої права та обов’язки.

З метою створення необхідних умов для забезпечення прав та свобод бездомних громадян і безпритульних дітей упроваджується їхній облік. Щороку в осінньо-зимовий період розробляються заходи, спрямовані на своєчасне виявлення та надання допомоги бездомним особам. При виявленні бездомних громадян і безпритульних дітей на території Михайлівської ОТГ надаватиметься первинна допомога у випадках переохолодження, при необхідності такі особи будуть забезпеченні сезонним одягом та взуттям, а також необхідними медикаментами. 

Соціальний захист бездомних громадян і безпритульних дітей – це обов’язок держави гарантований Конституцією України.

Також звертаємося до небайдужих мешканців нашої громади, у разі виявлення:

 бездомних осіб, прохання повідомити відділ соціального захисту населення виконавчого комітету Михайлівської сільської ради;

безпритульних дітей, прохання повідомити Службу у справах дітей Михайлівської сільської ради (Михайлівський будинок культури 2 поверх).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора