Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Проблема поводження з побутовими відходами на території Михайлівської сільської ради

Дата: 04.08.2021 15:40
Кількість переглядів: 1136

На території Михайлівської сільської ради організовано збирання та вивезення твердих побутових відходів, як в багатоквартирному так і в приватному секторі громади. На сьогоднішній день, надає послуги з вивезення твердих побутових відходів КП «Михайлівський сількомунгосп».

Розроблено графік вивезення твердих побутових відходів. Відсутність укладених договорів на надання вищевказаних послуг приводить до створення стихійних сміттєзвалищ на території громади.

Закон України «Про житлово-комунальні послуги» передбачає обов’язковість укладання договорів про надання житлово-комунальних послуг, у тому числі і договору на вивезення побутових відходів. Так, споживач зобов’язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору, та оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Нагадуємо, що згідно з статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу:

на громадян - від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 грн. до 1360 грн.)

на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн. до 1700 грн.).

Від сьогодні на території Михайлівської сільської ради будуть здійснюватися рейди з благоустрою та на правопорушників будуть складатися адміністративні протоколи.

Але питання не у штрафах, а у нашому відношенні до відходів, які ми продовжуємо зносити до лісосмуг, котлованів та узбережжя водойм. Зараз часто можна почути подібні твердження: «у мене немає сміття», «я все спалюю».

Усім нам необхідно сформувати нові звички у поводжені зі сміттям. І першим кроком все-таки повинно бути прибирання сміття у спеціальні пакети, які можна придбати у КП «Михайлівський сількомунгосп». А для цього кожному домогосподарству необхідно укласти договір на виконання робіт по перевезенню твердих побутових відходів з КП «Михайлівський сількомунгосп» та купувати пакети для сміття.

Тому, давайте цінувати та підтримувати роботу тих хто дбає про благоустрій та порядок на території громади, берегти природу і навколишнє середовище.   



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора