Михайлівська громада

Запорізька область, Запорізький район

Запорізький район: рятувальники провели навчальну евакуацію у школі

Дата: 06.10.2021 08:44
Кількість переглядів: 534

Фото без опису

З метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій, недопущення загибелі та травмування людей на пожежах, а також з метою навчання діям у разі виникнення пожежі або надзвичайної ситуації, 05 жовтня в опорному закладі «Михайлівський навчально-виховний комплекс імені О.Т.Слободчикова» Михайлівської сільської ради  відбулась навчальна евакуація на випадок пожежі.

До проведення  евакуації учнів та працівників долучились

Після включення звукового оповіщення, яке сповістило працівників й учнів школи про виникнення надзвичайної ситуації та про початок екстреної евакуації з будівлі школи, учні у супроводі вчителів організовано пересувалися до евакуаційних виходів, а далі – до спеціально визначеного місця, на якому шикувалися по класах. Педагоги терміново провели перекличку за класними журналами й повідомили директорів навчальних закладів про кількість евакуйованих дітей. Навчальна евакуація проводилася у супроводі працівників КП "МПК" Михайлівського сільської ради  та 18-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Запорізькій області, які наприкінці заходу підбили підсумки.

Фахівці Служби порятунку наголошують, що заходи з відпрацювання планів евакуації із навчальних закладів є дієвим засобом підготовки як дітей, так і педагогічних працівників до дій у разі виникнення будь-якої можливої надзвичайної ситуації в закладах освіти. Адже у разі виникнення надзвичайної ситуації дітей охоплює страх та паніка, а якщо дитина знатиме, як правильно діяти, це допоможе їй врятуватися.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора